Volledig scherm
De Heeren van Oranje in betere tijden in hun bekende bus, voorafgaand aan de reis naar het EK in Frankrijk. © Emiel Muijderman

Heeren van Oranje uit Borne kijken het WK voor de verandering in de kroeg

WK VoetbalBORNE - Ze waren er iedere keer bij, maar net als Nederland missen de Heeren van Oranje uit Borne dit jaar ook sinds tijden een groot voetbaltoernooi. 

De twaalf man tellende groep uit Borne begon in 1988 met het volgen van wedstrijden en vloog de afgelopen twintig jaar de hele wereld over om het Nederlands Elftal te steunen tijdens WK’s, EK’s en zelfs oefenpotjes. 

„Het is heel jammer, maar het is helaas niet anders”, reageert Bouko Kroon van de Heeren van Oranje. „We hadden in aanloop naar de kwalificatie al voorzichtig wat dingen geregeld voor de reis naar Rusland. Dat ging allemaal niet door. Maar niet te lang getreurd: we gaan er gewoon van uit dat Nederland er over twee jaar tijdens het EK weer bij is.”

De afwezigheid van Nederland op het wereldkampioenschap betekent niet dat de Bornse groep hoeft af te kicken van het voetbal. „We zijn net terug uit Belfast, waar we bij de wedstrijd van de Oranje Vrouwen zijn geweest. Met de bekende bus zijn we naar Schiphol gereden, maar die blijft deze zomer dus geparkeerd staan.”

Kijken in de kroeg

Twee jaar geleden reden de Bornenaren nog wel naar Frankrijk, waar het EK ook al zonder Nederland werd gespeeld. Rusland is echter net iets te ver weg voor de Heeren. Het komende wereldkampioenschap wordt ‘gewoon’ gevolg vanuit Borne. „Af en toe een wedstrijdje kijken met z’n allen in café De Klos, ook heel gezellig”, zegt Bouko. „Voor wie we zijn? Ik moet me er eerlijk gezegd nog in verdiepen, maar ik gun België wel wat succes.”

Hengelo e.o.