Willem en Herna Jansen vertellen over tien jaar Thomashuis in Zenderen. Van links naar rechts:  Aniek (hulp), Mout (kleindochter), Liz, Herna, Carla, Willem en Marten.
Volledig scherm
Willem en Herna Jansen vertellen over tien jaar Thomashuis in Zenderen. Van links naar rechts: Aniek (hulp), Mout (kleindochter), Liz, Herna, Carla, Willem en Marten. © Frans Nikkels

Het Thomashuis in Zenderen bestaat tien jaar: ‘we zijn net een groot gezin, we hebben alleen een wat groter huis’

ZENDEREN – Midden tussen de weilanden, een grote tuin eromheen, een oprit ervoor met rijk gevulde perken. Je kunt een slechtere plek treffen om te wonen. De acht mensen met een verstandelijke beperking die er nu wonen hebben het er prima naar hun zin, net als Herna en Willem die in het privégedeelte van het pand wonen.

  1. Zo kan het ook: een positieve draai aan moeilijk nieuws uit Hengelo, Delden en Borne
    PREMIUM
    Nieuwsupdate

    Zo kan het ook: een positieve draai aan moeilijk nieuws uit Hengelo, Delden en Borne

    HENGELO/DELDEN/BORNE - Kijk, zo kan het dus ook. Iets wat je eigenlijk helemaal niet wil, wegzetten als iets positiefs. Zo word je blij van vluchtelingen die langer in Hengelose sloopwoningen kunnen blijven wonen, van thuisloze gezinnen en echtparen die een tijdje mogen logeren in een Deldens hotel en een Bornse burgemeester die op een creatieve manier wordt uitgenodigd voor een goed gesprek.