Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet de toekomstige mestfabriek op Elhorst Vloedbelt er volgens Twence uit gaan zien. © Publiciteitsfoto Twence

Hoe Borne onder druk van Twence buitenspel werd gezet voor komst mestvergister

BORNE - Twence heeft eind 2017 gedreigd het plan voor een grote mestvergister bij Zenderen af te blazen, wanneer de provincie Overijssel de gemeente Borne niet buitenspel zou zetten. Een week later besloten Gedeputeerde Staten Borne te passeren, door een provinciaal inpassingsplan (PIP) te maken.

Met het inzetten van een PIP nam Overijssel een uniek besluit. Niet eerder werd in Overijssel een gemeente op deze manier gepasseerd. Twence, in feite een gewoon bedrijf (in publieke handen), werd op diverse momenten bij dit bestuurlijke proces betrokken en oefende daarbij ook druk uit op Gedeputeerde Staten, om de komst van de mestvergister mogelijk te maken.

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.