Volledig scherm
Old Coopers Hall twee jaar geleden, toen de bistro nog in bedrijf was. © Carlo ter Ellen DTTC

Horecazaak Zenderen lijkt verkocht

ZENDEREN - Het voormalige horecabedrijf Old Coopers Hall op de hoek van de Hoofdstraat 16 wordt deze week onder voorbehoud verkocht. Het complex staat al geruime tijd leeg en was te koop voor een vraagprijs van 400.000 euro. 

De verkoopakte moet officieel nog gepasseerd worden, maar het pand is reeds voorzien van het bord ‘Verkocht’.  Volgens makelaar Arjan ter Keurs van Prisma ERA makelaars in Hengelo is de bestemming horeca, en blijft de bestemming horeca.

Dat is geen verrassing, want op de plek van Old Coopers Hall zit al 150 jaar horeca. Het huidige complex dateert uit 1934. Op de begane grond zijn een restaurant, bar en keuken. De eerste verdieping biedt ruimte aan een grote zaal met bar en een kleine zaal. Daarboven is een bedrijfswoning. Op de ruim 1700 vierkante meter grote kavel bevinden zich ook nog drie garageboxen en 45 parkeerplaatsen.

Faillissement

De Schotse bistro Old Coopers Hall sloot ruim een jaar geleden de deuren. De twee eigenaren Assink en Pouwel, die het bedrijf bijna twintig jaar bestierden, hadden zelf het faillissement aangevraagd. Er waren toen nog drie werknemers. Van de opbrengst van het pand moet een flink deel naar de Belastingdienst, die als belangrijkste schuldeiser te boek staat.

Het was meteen al duidelijk dat er weinig kans op een doorstart zou zijn.  Ondanks vele succesvolle jaren en een goede reputatie kampte het restaurant sinds 2015 met een sterk teruglopende omzet. 

Hengelo e.o.