Volledig scherm
Ook vorig jaar streden jonge schakers om de titel Nederlands Kampioen in de Bornse sporthal. © Lenneke Lingmont

Jonge schakers in 't Wooldrik Borne

BORNE Alle jonge schaaktalenten van Nederland verzamelen zich maandag weer in Sporthal 't Wooldrik, dat volgende week voor de zevende keer het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap (ONJK) onderdak biedt. Jongens en meisjes strijden die week in acht verschillende leeftijdscategorieën om de titel Nederlands Kampioen.

Met zo'n 300 deelnemers is het ONJK één van de grootste en volgens eigen zeggen ook leukste jeugdtoernooien van West-Europa. Het deelnemersveld is dit jaar erg sterk, dus het belooft een spannend toernooi te worden.

Behalve een fanatieke strijd, is het kampioenschap altijd een gezellige bijeenkomst van schaakliefhebbers. Iedereen die schaken kan, is welkom om mee te spelen. Opgeven kan via de website onjk.nl.

Recreatie

In de recreatieruimte is een winkel ingericht waar schaakspullen te koop zijn. Wie even zijn energie kwijt wil, kan in die ruimte gebruik maken van de twee tafeltennistafels. Buiten houdt de Bornse voetbalvereniging BVV donderdagmiddag bovendien een voetbaltoernooi. Deelnemers kunnen ook een lekkere duik nemen in het zwembad of een bezoekje brengen aan Kids city.

Publiek

Publiek is ook welkom, weliswaar niet de speelzalen, maar de belangrijkste partijen zijn live op een groot scherm te volgen in de recreatieruimte. Daar kan iedereen ook zelf een potje schaken op de borden die er staan.

Het is de 43-ste keer dat het toernooi in Nederland plaatsvindt, de 26-ste keer in Twente. Meer informatie staat op www.onjk.nl

Hengelo e.o.