Volledig scherm
Prins Koen en zijn twee adjudanten Danny en Tamara Hartkamp van de Melbuulkes uit Borne. © De Melbuulkes

Jubileumprins Koen van Borne krijgt gezelschap van twee adjudanten

BORNE - De nieuwe prins van Borne hoeft zich komend seizoen nooit alleen te voelen. Prins Koen Westerbeek kreeg vrijdagavond niet één maar twee adjudanten naast zich. Nog specialer: de twee adjudanten zijn broer en zus: Danny en Tamara Hartkamp.

In een vol Kulturhus in Borne presenteerde Koen Westerbeek zich vrijdagavond tot verrassing van velen als de nieuwe prins van De Melbuulkes. Hij wordt dus bijgestaan door de adjudanten Danny Hartkamp (27) en zijn zus Tamara (25). De geschiedenis herhaalt zich, met wederom een vrouwelijke hoogheid. In 1976 waren de allereerste hoogheden ook met zijn drieën, bestaande uit een prins, adjudant en een prinses. Bijzonder dus, dat in het 44ste jaar van carnavalsvereniging de Melbuulkes wederom een trio aan het publiek gepresenteerd is.

Heel actief

Prins Koen is geboren en getogen in Borne. Hij is getrouwd met Nicole en samen hebben ze twee zoons, Ruben en Daan. In het dagelijks leven werkt Koen als Internal Sales bij DS Smith Packaging in Almelo, producent in golfkartonnen verpakkingsoplossingen. Al jaar en dag is Koen actief bij de Melbuulkes waar hij sinds 1994 in de raad van elf zit. Naast zijn grote betrokkenheid bij de vereniging, brengt hij zijn vrije tijd het liefst door met familie en vrienden.

In het bloed

Adjudant Danny woont eveneens in Borne en is werkzaam als accountmanager horeca bij de Grolsche Bierbrouwerij. Ook bij Danny zit carnaval in zijn bloed daar waar hij van kinds af aan carnaval viert met en bij de Melbuulkes en nu al zo’n 8 jaar onderdeel uit maakt van de raad van elf. Daarnaast zit Danny in zijn vrije tijd graag op de racefiets. De jongere zus van Danny, adjudant Tamara, woont samen met haar vriend Merein in Borne en werkt als begeleidster bij de JP van den Bent stichting. Als prinses van de jeugdtak heeft Tamara een aantal jaren geleden al de nodige ervaring als hoogheid opgedaan en heeft ook het carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Als speelster van dames 10 is ze wekelijks op het volleybalveld bij Apollo 8 te vinden.

Motto

Aan carnavalservaring geen gebrek want alle drie zitten ze in het bestuur en zijn ze opgegroeid met carnaval. Vandaar ook hun passende motto: ‘Carnavalservaring in overvloed, dit trio weet hoe je feesten moet‘.

Hengelo e.o.