De voormalige gereformeerde kerk aan de Schaepmanstraat is verbouwd tot appartementencomplex voor beschermd wonen. Karin Koopman van de Stichting Wopit en aannemer/verhuurder Bas Braakhuis vertellen er over.
Volledig scherm
PREMIUM
De voormalige gereformeerde kerk aan de Schaepmanstraat is verbouwd tot appartementencomplex voor beschermd wonen. Karin Koopman van de Stichting Wopit en aannemer/verhuurder Bas Braakhuis vertellen er over. © Frans Nikkels

Kerk wordt appartementencomplex voor beschermd wonen: binnenkijken aan de Schaepmanstraat in Borne

Foto’sBORNE – Kerken krijgen nieuwe bestemmingen. Het is een onomkeerbaar proces. Het dalende kerkbezoek noopt kerkbesturen tot ingrijpende keuzes. Dat is ook in Borne gebeurd. De gereformeerde kerk aan de Schaepmanstraat heeft al jaren een andere bestemming. 

  1. Digitaal vergaderen is ook: democratische besluitvorming met een bakje yoghurt op schoot
    PREMIUM
    column

    Digitaal vergaderen is ook: democrati­sche besluitvor­ming met een bakje yoghurt op schoot

    HENGELO/BORNE/GOOR - Wie stiekem eens wil gluren wat gemeentepolitiek inhoudt, zich geheel anoniem onderdeel van de democratie wil voelen, of verder toch niets anders te doen heeft, krijgt aanstaande dinsdag een laatste kans. De gemeenteraden van Borne en Hof van Twente vergaderen voor ’t laatst digitaal en iedereen mag meekijken. Nootje, chipje in een bakje, wijntje, biertje erbij, en genieten maar.

Hengelo e.o.