Volledig scherm
© Thinkstock

'Kerstmis in Oud Borne' een jaar uitgesteld

BORNE - Borne moet het dit jaar doen zonder ‘Kerstmis in Oud Borne’. Het succesvolle evenement, dat vorig jaar op 12 december voor het derde achtereenvolgende jaar werd gehouden, heeft niet voldoende financiële middelen en stelt het daarom een jaar uit

Het evenement krijgt een fors mindere bijdrage van de organisatie van Shopping by Candlelight, dat voorheen meefinancierde.

Uitstellen
Annemarie Haak, initiatiefneemster en organisator van ‘Kerstmis in Oud Borne’, richt de pijlen nu op 2017. „We vinden het heel jammer dat het dit jaar niet door kan gaan, maar we willen geen concessies doen en dingen schrappen. Als we het doen, doen we het goed. Dat was nu niet mogelijk, daarom hebben we besloten het een jaartje uit te stellen”, aldus Haak, die met de organisatiegroep bezig is een stichting op te richten. „Dan kunnen we ook fondsen aanschrijven.”

Publiekstrekker
Haak deed het idee van het evenement ooit op in Italië en paste het succesvol toe in Borne. ‘Kerstmis in Oud Borne’ was de afgelopen jaren een publiekstrekker. De woningen in de oude dorpskern werden verlicht. Diverse kraampjes, muziek en een levende kerststal in de Oale Schöp zorgden voor een gezellige kerstsfeer.

Hengelo e.o.