Volledig scherm
© Anka Jacobs

Kinderboek vanuit Borne op zwerftocht

BORNE - Aan de vooravond van de Kinderboekenweek 2019 doneren auteur Anka Jacobs, illustrator Ellen Hooghoudt en hun uitgeverij Memphis Belle/Just4Kids honderd exemplaren van het vorig jaar verschenen kinderboek ‘Een kameel op de stoep’ aan KinderZwerfboek.

Omdat niet ieder kind een boek kan kopen, hoopt Kinderzwerfboek tijdens de komende Kinderboekenweek maar liefst 100.000 boeken ‘op reis’ te sturen. Via diverse kanalen heeft de organisatie een oproep gedaan om boeken te doneren. Deze kunnen tijdens de actieweek bij een DHL-servicepunt worden ingeleverd.

Doorgeven

Zwerfboeken zijn bestemd voor alle kinderen. Een kind neemt vanuit een kinderzwerfboekstation een boek mee naar huis, leest het en laat het daarna weer verder zwerven. De boeken zijn herkenbaar aan een sticker op de kaft, met de tekst Neem me mee!  Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker, meestal met een zwerfcode. Daarmee is te volgen waar het boek overal terecht komt.

Multiculti

Het kinderboek van Anka Jacobs en Ellen Hooghoudt sluit toevallig ook nog eens aan bij het thema van de Kinderboekenweek, Reis mee. In ‘Een kameel op de stoep’ komen van over de hele wereld de vrienden van Carlos de Cavia naar Mexico voor een groot trouwfeest voor Nomaad en zijn bruid Kamelia. Diversiteit en interculturele contacten spelen daarbij een grote rol.

Vrijdag 20 september levert Anka Jacobs om 12.00 uur honderd boeken in bij DHL Servicepunt Huls van den Nieuwboer aan de Oude Hengeloseweg 20. In Borne zijn momenteel al drie kinderzwerfboekstations: WelemansBieb, Welemanserf 3; Goudbes, Goudbes 12 en KBS de Vonder, H. F. Roetgerinklaan 1.

Hengelo e.o.