Volledig scherm
© Michel van Bergen

Koeiendans bij Melktap Hertme

HERTME - De koeien gaan zaterdag weer de wei in bij Melktap Weleveld. Iedereen die de koeiendans wil bijwonen is 25 mei vanaf 11.00 uur welkom aan de Hertmerweg 35.

Het melkveebedrijf Huiskes-Beltman gooide circa anderhalf jaar geleden het roer drastisch om. Het boerenechtpaar begon diverse activiteiten om bezoekers naar hun erf te lokken. 

Zelf tappen

Meest opvallend is de melktap, een apparaat waar klanten muntgeld in gooien en vervolgens zelf onbewerkte, verse melk kunnen tappen. Een liter melk kost 1 euro, een prijs die vergelijkbaar is met bewerkte melk uit de supermarkt. Kopers dienen zelf een fles mee te nemen, maar ze zijn ook ter plaatse verkrijgbaar voor 50 eurocent. Er is keuze uit flessen van een of twee liter inhoud. De melk is afkomstig van de circa honderd eigen koeien op de boerderij, die deel uitmaakt van landgoed Weleveld.

Eieren

De Melktap biedt verder regelmatig eieren aan, afkomstig van het nabijgelegen biologische pluimveebedrijf Jannink-Schabbink. Dan zijn er af en toe speciale activiteiten. Zo kunnen op verzoek scholen en overige belangstellenden deelnemen aan rondleidingen door het bedrijf.

Hengelo e.o.