Volledig scherm
PREMIUM
Bart ter Horst heeft zijn hart aan boeken verpand. © Annina Romita

Kringloopwinkel Borne blij met alle boeken: ‘Soms zit er wat bijzonders bij’

BORNE - Toeristen, vaste klanten en toevallige voorbijgangers: de kringloopwinkel heeft het altijd druk. In de vakantie is veel vraag naar boeken. 

Een beetje regen, dat mag best van de kringloopwinkel. Vooral toeristen zien een bezoek dan al snel als een uitje. Of een droge afwisseling tijdens een natte fietstocht. Maar zelfs tijdens deze hete zomer heeft de zaak aan de Bornerbroeksestraat geen reden tot klagen. „Het is hier altijd druk”, zegt vrijwilliger Bart ter Horst (59). „Dames die de kledingafdeling uitpluizen, kinderen die na het zwemmen hiernaast even bij het speelgoed kijken, en campinggasten die boeken inslaan. Soms wel twintig tegelijk.”

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.