Volledig scherm
De grote bar bestaat deels uit oude bibliotheekboeken. © Alice Plekkenpol

Kulturhus Borne nu echt ‘huiskamer’

BORNE -  Wie er nog niet geweest is herkent de ruimte bijna niet meer. Het Kulturhus doet de bijnaam ‘huiskamer van Borne’ nu echt recht. 

De foyer is de afgelopen maanden ingericht met uiteraard veel tafels en stoelen, maar ook met donkerrode banken, een trendy tapijt en moderne sfeerverlichting. Blikvanger is de grote bar, die is opgebouwd uit afgeschreven boeken.

Volledig scherm
In de vernieuwde bieb zijn veel zithoeken ingericht. © Alice Plekkenpol

Stoelen

De bar markeert meteen de overgang naar de bibliotheek, die er ook een stuk huiselijker uitziet. De bieb kent nog alleen een begane grond. De meeste boeken staan in ronde kasten. Hoekjes met grote stoelen nodigen uit tot wegkruipen met een boek. Bij de entree staat een grote leestafel die als ontmoetingspunt dient. Aan de balie is plek ingeruimd voor de VVV.

Openingsfeest

Op 7 en 8 december is de grand opening van het vernieuwde Kulturhus. Tevens wordt gevierd dat de instelling vijftien jaar bestaat. Dat gebeurt met veel activiteiten, zoals een taartbakwedstrijd en evenementen voor kinderen. Op zaterdag is er vanaf 13.00 uur Muziekcafé in de Noaberhood, gratis te bezoeken optredens van diverse bands.

Op de zondag is er een Kulturhusfestival. Tussen 12.00 en 18.00 uur (of later) swingt het op drie podia. Die drie podia zijn al helemaal volgeboekt met belangstellenden die cultureel actief zijn in Borne, Hertme en Zenderen. 

Hengelo e.o.