Volledig scherm
Het Kulturhus is weer open na een dag lang stroomstoring. © Wim Corduwener

Kulturhus Borne weer open na stroomstoring

BORNE - Na de langdurige stroomstoring van donderdag ging het Kulturhus vrijdagochtend rond 10.00 uur weer open.

De stroomstoring was het gevolg van een brand in een trafohuisje in de parkeergarage De Bijenkorf, om 5.49 uur donderdag. Als gevolg van die brand ontstond een stroomstoring in zowel de garage als het ernaast gelegen Kulturhus.

Noodreparatie

Het Kulturhus kreeg te maken met doorgebrande kabels in de stroomkast, en moest uit veiligheidsoverwegingen de deuren sluiten. Snel opgeroepen monteurs verrichtten een noodreparatie, na de bouwvakvakantie wordt het euvel verder verholpen.

Systemen testen

Frank Vennegoor, officemanager van het Kulturhus, is blij dat het complex na ‘slechts’ een dag weer open kan. „Aanvankelijk wisten we niet of de reparatie een of twee dagen zou duren, vandaar. Vanochtend hebben we eerst alle systemen getest. Het meeste functioneert weer, alleen is een deel van de internetverbindingen weggevallen. Daarna gingen we weer open. De eerste bezoekers stonden al buiten te wachten.”

Vanwege de vakantie stonden er donderdag nauwelijks activiteiten op de agenda van het Kulturhus. Alleen enkele vaste spreekuren van onder meer Vluchtelingenwerk werden geannuleerd. 

Hengelo e.o.