Kunst van Irene Delnoy. Zij vertelt hier zondag over in de Kloostergaarde.
Volledig scherm
Kunst van Irene Delnoy. Zij vertelt hier zondag over in de Kloostergaarde. © Paul Eertman

Kunstenaars komen naar Zenderen

ZENDEREN - Het kunstcollectief houdt zondag 21 juli vanaf 15.00 uur een finnissage, ofwel de laatste dag van haar buitenexpositie. 

De kunstenaars zijn dan aanwezig om toelichting te geven op de vaak kleurrijke buitenbeelden, die staan opgesteld in de Kloostergaarde, de tuin naast theehuis De Karmeliet aan de Hertmeweg 49.

Passend in de natuur

Een van hen is Katinka Hamming uit Borne. Van huis uit keramist, maar nu present met  ruimtelijk werk van zelf bedrukte doorzichtige stof. In het park zocht ze natuurlijke materialen die ze gebruikte om op de stoffen te drukken. Door genuanceerd kleurgebruik is er een mooi spel met licht ontstaan.

Irene Delnoy werd begin juni tijdens Kunst in het Volkspark Enschede door de vakjury als winnaar uitgeroepen. Zij creëert al geruime tijd fantasievolle modelknipsels. In Zenderen toont zij er enkele die zijn uitvergroot tot buitenbeelden. Ze zorgen voor een speelse wisselwerking met de natuur in het park.

Hele week open

De Kloostergaarde is een knooppunt van wandel- en fietsroutes. De buitenexpositie is er nog deze hele week toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Hengelo e.o.