Volledig scherm
Ook azc Azelo is 24 september geopend voor geïnteresseerden. Op de foto Ahmed Kalaji (links) met collega Ahmed aan het werk in de in juli verbouwde bewonerskeuken in de villa van het azc. © Christian van der Meij

Lekker koken in bewonerskeuken AZC Azelo

AZELO De Syrische linzensoep van Ahmed Kalaji (49) smaakt voortreffelijk. De bekertjes vinden gretig aftrek in de villa van het AZC. Vrijdagmiddag was de feestelijke opening van de verbouwde bewonerskeuken. Met een gefrituurd Syrisch broodje erbij om in de soep te dopen: de bezoekers en sponsors laten het zich goed smaken.

Een match tijdens de Slingerbeurs in Hengelo twee jaar geleden is de reden dat de keuken in de villa van het AZC is verbouwd. Met nieuwe kookspullen en twee gasfornuizen met een groot werkblad. En de Rotary Delden-Borne schonk een compleet chique Wedgewood servies en bestek. De leden en anders sponsors zijn deze middag uitgenodigd voor de opening. Ook vrijwilligers en bewoners prikken een vorkje mee. „De functie van de keuken is elkaar opzoeken om samen te koken. Vooral voor de jongere alleenstaande mannen die hier verblijven is dat belangrijk”, zegt Remko Kootstra, locatiemanager van het COA.

Hengelo e.o.