Volledig scherm
Tijdens zoektocht naar Frans Mistrate Haarhuis achter Bethesda/Weidesteyn wordt een stoffelijke overschot gevonden in vijver. © Andre Weima

Lichaam gevonden in zoektocht naar Frans Mistrate Haarhuis

ZENDEREN/HOOGEVEEN - Bij de zoekactie naar de vermiste Frans Mistrate Haarhuis (66) heeft een dregteam van de politie zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen in een vijver aan de prof. dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen. De politie doet onderzoek naar de identiteit.

Frans Mistrate Haarhuis, die decennialang in Zenderen woonde, was spoorloos sinds 30 december. Hij verdween uit een GGZ-instelling in Hoogeveen. Daar was hij vrijwillig opgenomen vanwege een depressie.

Zoektocht

Tientallen vrijwilligers, speurhondenteams, vrienden van vroeger en de oude buren uit Zenderen zochten de afgelopen weken mee naar Frans. Hoewel Haarhuis in de omgeving van Hoogeveen verdween, werd zelfs in de omgeving van Zenderen en Almelo gezocht. Alle schuren en boerderijen werden er nagekeken.

Frans Mistrate Haarhuis leek op de ochtend van zijn verdwijning goed in orde te zijn. Wat er precies is gebeurd, en of het stoffelijk overschot inderdaad van Frans Mistrate Haarhuis is, moet onderzoek uitwijzen.

Volledig scherm
Tijdens zoektocht naar Frans Mistrate Haarhuis achter Bethesda/Weidesteyn wordt stoffelijke overschot gevonden in vijver. © Andre Weima
Volledig scherm
De flyer die de familie van de vermiste Frans Mistrate Haarhuis maakte voor zijn opsporing © Familie Mistrate Haarhuis

Hengelo e.o.