Volledig scherm
© Gemeente Borne

Lichtmasten bij Bornse natuurgrasvoetbalvelden

BORNE - De gemeente Borne plaatst lichtmasten bij clubs die in de problemen komen door het besluit over kunstgras. NEO en BVV kregen woensdag al tijdelijke lampen.

Na een snelle peiling onder de raadsfracties heeft de Bornse wethouder Martin Velten geregeld dat drie verenigingen lichtmasten krijgen bij hun natuurgrasvelden. Nu de sportcommissie BLOS heeft besloten dat jeugdleden tot 18 jaar niet meer op kunstgras mogen spelen, dreigen clubs in de knel te raken met hun trainingsmogelijkheden. Bij BSZV geldt dat zelfs voor wedstrijden omdat deze vereniging zekerheidshalve heeft besloten ook volwassenen niet meer aan het rubbergranulaat bloot te stellen tot er meer duidelijk is over de mogelijke gezondheidsrisico’s. Bij deze club worden later zes lampen geplaatst, zonder aggregaat. Dit omdat het veld ook ’s avonds als wedstrijdveld moet functioneren.

Klem
Bij NEO kwamen de medewerkers van Haarhuis woensdagmorgen als eerste masten plaatsen. De vereniging zit helemaal klem, aangezien er maar liefst 1.100 leden op moeten trainen. De vereniging heeft al twee natuurgrasvelden waar al lichtmasten bij staan. Twee andere hebben nu elk vier tijdelijke masten met aggregaat. Na NEO was BVV aan de beurt. Bij het veld naast het beachveld en de Cruyffcourt zijn twee masten met aggregaat geplaatst. Zenderen Vooruit, dat zelf eigenaar is van haar velden, plaatste eerder al masten. De gemeente zal deze voor de club betalen.

Hengelo e.o.