Volledig scherm
Burgemeester Gerard van den Hengel (links) speldt Harrie Besselink de koninklijke onderscheiding op. © Annina Romita

Lintje voor scheidend NEO-voorzitter uit Borne

BORNE - Het lijkt wel of de 100-jarige RKSV NEO het ene hoogtepunt aan het andere rijgt. Voor de tweede keer in enkele maanden tijd kwam de burgemeester namens de koning op bezoek.

Het was een grote verrassing voor Harrie Besselink, toen burgemeester Gerard van den Hengel maandagavond de kantine binnenstapte. Tijdens de algemene ledenvergadering van sportvereniging NEO werd de scheidende voorzitter benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Staande ovatie

De onderscheiding was het zoveelste hoogtepunt gedurende het eeuwfeest dat NEO al dit hele jaar door vierde. Zo bezocht de burgemeester de jubilerende voetballers ook al in mei van dit jaar. Toen reikte hij namens de koning een erepenning uit aan de club, die in ontvangst werd genomen door Besselink.

Harrie Besselink kreeg na zijn aftreden een staande ovatie. „Het was een eer om jullie voorzitter te zijn. Elke seconde die ik in NEO heb gestoken was het dubbel en dwars waard”, zei hij. 

Opvolger

Dat Besselink aftrad als voorzitter kwam overigens niet onverwacht. Hij kondigde zijn vertrek reeds ruim van tevoren aan, zodat tijdig een opvolger kon worden gezocht. Na 6,5 jaar gaf hij de voorzittershamer door aan Edwin Zeevalkink, binnen NEO onder meer actief als technisch jeugdcoördinator. Zeevalkink was van meet af aan de eerste keuze van het bestuur, en de algemene ledenvergadering ging daar gisteravond in mee. Hij ontving behalve de hamer ook de sleutels en een piketpaaltje, dat laatste met een knipoog naar zijn werk in de bouw en met het oog op het verder uitbouwen van NEO.

Trouw

Ondanks zijn vertrek als voorzitter blijft Harrie Besselink zijn club trouw, liet hij eerder al in deze krant weten: „Ik heb zwart-witbloed en dat zal altijd zo blijven. Ik ben lid vanaf mijn tiende jaar en met een tussenstop van vijf jaar vanwege werk, ben ik altijd lid geweest. Nu ben ik 68, dus reken maar uit.”

Volledig scherm
Harrie Besselink (midden) neemt afscheid als voorzitter van NEO en heeft nu meer tijd voor zijn gezin. © Annina Romita

Tijd voor gezin

Maandagavond liet Harrie Besselink weten compleet verrast te zijn door de hulde. „Het voorzitterschap heb ik in volle overtuiging op me genomen, maar het kostte wel veel tijd. Van de tien keer koos ik negen keer voor NEO. Nu kan ik straks meer tijd besteden aan mijn gezin en aan mijn kleinkinderen. Maar jullie zijn nog niet van mij af, ik blijf tot in de eeuwigheid met NEO verbonden.”

Hengelo e.o.