Volledig scherm
Het beeld van Boris, momenteel in aanbouw. © Michel Beskers

Mammoet Boris brengt park Scholtenshof in Borne weer tot leven

BORNE - Mammoet Boris krijgt een mooi plekje in de Scholtenshof en hij is er tegelijkertijd de aanleiding toe dat heel Borne komende zomer weer volop kan genieten van een levendig volksparkje achter het gemeentehuis. Dat laatste is al sinds eind jaren 90 niet meer het geval.

Het inmiddels meer op een kerkhof lijkend park achter het gemeentehuis en restaurant Dorset mansion wordt opgeknapt. De buurt heeft het ontwerp van herinrichting donderdagavond met goedkeuring ontvangen tijdens een inloop in de publiekszaal van het gemeentehuis.

De reacties stemmen Herman Ellenbroek van de werkgroep die Boris weer tot leven brengt tot tevredenheid. "Omdat het een project is voor en door alle Bornenaren. Irma te Kiefte heeft het parkje als landschapsarchitecte tot een verrijking voor het centrum gemaakt en centraal een plek voor Boris ingeruimd.”

Mammoet
Boris staat symbool voor de mammoet die in 1996 in de wijk Stroomesch werd opgegraven. Het geraamte staat in de Twentse Welle in Enschede en kunstenaar Patrick Josso creëert op dit moment een levensgroot kunstwerk om het stuk historie levend te maken. Want Boris was ook een beetje tot de vergeten Bornse Boris verworden.

Arend Jan Compagner van de afdeling grondzaken verzekert dat Boris straks weer echt Borns is. "De plaatsing van Boris is een aangelegenheid van de werkgroep, de herinrichting van de rest van het park neemt de gemeente voor haar rekening en is daarmee toegevoegd aan het al bestaande centrumplan. We willen er echt iets moois van maken." De schets kent enkele opvallende elementen, zoals de platen cortenstaal met inscripties die refereren aan de geschiedenis van Borne en zogeheten aanleidingspeeltoestellen voor kinderen. De gemeente verwacht in het voorjaar aan de slag te kunnen.

Hengelo e.o.