Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Markt Borne viert 60-jarig bestaan

BORNE - Vaste bezoekers zal het niet zijn ontgaan: de Bornse warenmarkt viert een feestje. Al drie weken lang is er muziek, koffie van een echte barista en woensdag was de huldiging van enkele kooplieden van het eerste uur.

Vier families verkopen al zes decennia lang hun waren vanuit een kraam op de Bornse markt. Beugelink verkoopt al vanaf de start kaas, Tempelman kleding, Keupink vleeswaren en Geelink beenmode. Van de laatste was ook senior aanwezig, en hij kreeg het bloemetje dat wethouder Michel Kotteman overhandigde.

Afscheid Weinreder
Ook was er een huldiging van de familie Van den Berg, die al een halve eeuw op de Bornse warenmarkt staat. Bovendien was er het afscheid van icoon Ab Weinreder, die 40 jaar lang de functie van marktmeester vervulde. Het afgelopen jaar was Weinreder druk met het inwerken van zijn opvolger, Stephan Bartelink, de nieuwe marktmeester. Zelfs na zijn pensionering, dertien jaar geleden, bleef de inmiddels 74-jarige Weinreder doorgaan met het reguleren van markt en kermis. Nu moet hij er toch echt aan geloven - zijn functie als marktmeester is definitief verleden tijd. Ook voor hem waren er bloemen en een fles als afscheid.

Verhuizing positief
Kotteman nam de gelegenheid te baat om de verhuizing van de warenmarkt toe te lichten. Omdat er steeds meer gaten vielen op de Bolkshoek, was de tijd gekomen om de kramen te verplaatsen naar het kleinere, nieuw ingerichte Rheineplein. Dat is bij zowel publiek als marktlieden in goede aarde gevallen. Zo gaf Geelink aan dat hij vele positieve reacties krijgt van zijn klanten. Ook zelf is hij dik tevreden met de nieuwe inrichting.

Hengelo e.o.