Volledig scherm
Screenshot: Onder De Loep

Medewerkster Avia Borne 'opgelucht' na aanhouding 'knuppelpiet'

BORNE - Ze zegt opgelucht te zijn, maar voegt eraan toe: "Voor mij persoonlijk verandert er niets." Zo reageert Diana Kruis op het bericht dat de politie twee mannen heeft aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere overvallen, waaronder die op het Avia-tankstation op 30 november 2014. Daarbij sloeg een als Zwarte Piet vermomde overvaller Avia-medewerkster Kruis zou hard met een houten knuppel dat ze blijvend letsel opliep.

Behandeling
Ruim een jaar later zit ze nog steeds thuis en gaat het praten hoorbaar moeizaam. "Ik sta nog steeds onder behandeling." De politie stelde Kruis donderdag persoonlijk op de hoogte van de aanhouding van een 19-jarige Enschedeër en een 20-jarige Hengeloër. Ook het personeel van het Avia-tankstation aan de Europastraat in Borne is geïnformeerd.

Onderzoek
Een politiewoordvoerder kon donderdagmiddag niet zeggen wie van het duo ervan wordt verdacht Diana Kruis te hebben geslagen. "Dat is onderdeel van het onderzoek." De politie vermoedt dat de Zwarte Piet op 4 december ook de overval pleegde op een Shell-tankstation in Hengelo. De mannen zitten vast in het arrestantencentrum in Borne.

Hengelo e.o.