Volledig scherm
© ANP XTRA

Meer betalen voor je bouwkavel in Borne

BORNE - De grondprijzen in Borne stijgen dit jaar met maximaal 2 procent. Althans, dat wil het college van b en w. De gemeenteraad moet formeel nog akkoord gaan met de Nota Grondprijzen, waarin dit wordt voorgesteld. 

Tenzij de schijn bedriegt, zal de raad hiermee instemmen. Er zijn twee uitzonderingen.  De grotere kavels in het project Bornsche Flieren, waar ‘aanloopproblemen’ waren bij de verkoop, worden niet in prijs verhoogd. Voor bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp wordt een verhoging van 5 euro per vierkante meter voorgesteld.

Woning bouwen duurder

‘Belangrijke actuele reden om voorzichtig te zijn met het laten stijgen van de grondprijzen voor woningbouw, is krapte op de markt van bouwmaterialen en op de arbeidsmarkt en de verplichting tot gasloos bouwen’, aldus het college. Een woning bouwen wordt daardoor duurder. Maar ook de verwachting dat de vraag naar woningen groter zal zijn komende tijd dan het aanbod, doet de stichtingskosten van een woning opdrijven.

Buurgemeenten

Bij het bepalen van de grondprijzen is rekening gehouden met de prijzen die buurgemeenten hanteren. Na inventarisatie is gebleken dat elders in de regio de grondprijzen stijgen met een percentage tussen 1 en 4 procent. „Borne blijft interessant voor mensen als vestigingsgebied”, geeft wethouder Herman Mulder in een reactie aan.

Hengelo e.o.