Volledig scherm
BORNE - 20180602 - Beekparkfestival in Bornsche Maten. Editie: HE Foto Christian van der Meij TT20180602 © Christian van der Meij

Meeste kinderen van De Vonder in Borne weer opgeknapt

BORNE De meeste kinderen die afgelopen week ziek zijn geworden na zwemmen in de Bornschebeek tijdens een festival, zijn weer opgeknapt. 

Dertig leerlingen van basisschool De Vonder in de wijk Bornsche Maten hadden klachten als misselijkheid, diarree en koorts. De oorzaak bleek de E-colibacterie te zijn in de beek, die niet aangemerkt is als zwemwater.

Paniek

Er ontstond paniek omdat gedacht werd aan botulisme. Die zaterdag was namelijk een meerkoet met verlammingsverschijnselen door de dierenambulance uit de vijver gehaald. Een dierenarts vermoedde botulisme. De dierenambulance zette er een bericht over op Facebook. Ouders van zieke kinderen werden ongerust en voor de zekerheid lichtte de organisatie van het festival na de berichten de GGD en de huisartsen in over de zieke kinderen.

E-coli

Waterschap Vechtstromen heeft het water in vijver en beek onderzocht. De beek bleek de E-coli bacterie te bevatten, met het water in de vijver was niets aan de hand. De vogel is inmiddels overleden, maar wordt niet verder onderzocht omdat de vijver schoon was en er verder geen dode dieren zijn gevonden. Wel houdt het waterschap het water in de wijk de komende tijd extra in de gaten.

Hengelo e.o.