Volledig scherm
Zo zou de toekomstige mestfabriek op Elhorst Vloedbelt er volgens Twence uit gaan zien. de Raad van State zette echter woensdag een streep door het plan. © Publiciteitsfoto Twence

Mestvergister: college wil met één geluid naar RvS

BORNE - Eén stem tegen de huidige plannen voor een mestvergister namens college en gemeenteraad. Met dat  voorstel wil het Bornse college van B en W  een zo krachtig mogelijk Borns geluid bij de Raad van State laten horen in de laatste beroepsmogelijkheid tegen de manier waarop de provincie Overijssel en Twence op Elhorst/Vloedbelt in Zenderen een mestvergistingsinstallatie willen laten verrijzen.

Borne voelt zich door de provincie aan de kant gezet in de procedures voor de fabriek. De gemeente  vindt dat de verkeersafwikkeling rond de fabriek nog niet goed is geregeld en wil ook een duidelijk plafond aan het aantal tonnages mest dat er gestort en verwerkt mag worden. „Daar lijkt nu geen bovengrens aan te zitten”, aldus wethouder Michel Kotteman.

Kotteman hoopt, dat met het aantreden van een nieuw college van Gedeputeerde Staten de provincie en gemeente beter gaan samenwerken in het verdere verloop van de procedures rondom Elhorst/Vloedbelt. „Als de provincie dat tot nu toe ook had gedaan, dan waren de procedures al afgelopen augustus doorlopen en waren we nu al verder, ongeacht de uitkomst.”  

De gemeenteraad spreekt zich 10 april uit. „Zodat we nog ruim op tijd zijn om binnen de inspraaktermijn die 24 april afloopt te reageren”, aldus Kotteman.   

Hengelo e.o.