Volledig scherm
PREMIUM
Jan Willem van der Horst en enkele andere motorrijders verkleed als kerstman en superhelden op hun motoren. Ze hebben al cadeau's bij zich. vlnr Jan Willem van der Horst, Maurizio, Emmelin Koudijs en Nils van der Poel. © Bert Kamp

Met betraande ogen van Zenderen naar Utrecht voor het Prinses Máxima Centrum

ZENDEREN - Vanuit heel Nederland rijden op zaterdag 14 december motorrijders naar Utrecht. Doel: het Prinses Máxima Centrum, het ziekenhuis voor kinderen met kanker. Ze zullen daar een cheque met een fiks bedrag overhandigen. Jan Willem van der Horst en Emmeline Koudijs uit Zenderen organiseren én rijden mee. Omdat ze iets voor een ander willen doen. 

Ze zijn al volop bezig met de voorbereidingen: niet alleen met hun uitdossing als Spiderman en Wonderwoman waarmee ze volgende week zaterdag op de motor stappen, ook met hun eigen actieonderdeel om geld in te zamelen. Jan Willem van der Horst (31) en Emmeline Koudijs (29) uit Zenderen hebben via hun huisbaas kerstbomen geregeld die ze straks in het centrum van Utrecht willen verkopen. De opbrengst voegen ze toe aan het bedrag dat de in totaal 84 motorrijders - veelal uitgedost als kerstmannen en ‘superhelden’ - hopen aan te bieden aan het Prinses Máxima Centrum. Gehoopt wordt op in totaal 20.000 euro. Dat geld is bestemd voor de dagactiviteiten ten behoeve van de vaak doodzieke kinderen.

Hengelo e.o.