Volledig scherm
Eerder deze week kon John Pigge nog prima koffie zetten, vrijdag lukte dat even minder goed vanwege een stroomstoring. © Frans Nikkels

Mobiele koffiebar slaat aan, ondanks stroomstoring

NIJVERDAL/BORNE - Dat is even pech hebben. Eigenaar John Pigge van De Koffiekaravaan in Borne staat vrijdagochtend weer met zijn mobiele koffiebar op het NS-station in Nijverdal, maar kampt daar met een stroomstoring. Dus laat zijn koffie nog even op zich wachten.

Afgelopen woensdag verliep het soepeler. Het was de eerste keer dat treinreizigers  veelal verbaasd kennis maakten met de opvallende zwarte driewieler, die bij de entree van het station geparkeerd stond. John en Irene Pigge uit Borne van De Koffiekaravaan boden reizigers woensdag een gratis kopje koffie aan ‘namens de NS’. Een eerste kennismaking met de koffiebar, die er voortaan twee ochtenden per week staat.

Koffie branden

John Pigge is al sinds zijn jeugd een echte koffieliefhebber en gefascineerd door de mogelijkheden die dit product biedt. Hij werkt als ICT’er bij het Leger des Heils. Zo’n vijf jaar geleden vroeg een collega hem om advies, nadat hij een koffiebranderij had overgenomen. Pigge was helemaal verkocht. Hij leerde koffie branden en staat sinds vier jaar met een mobiele koffiebar op de weekmarkt in Nijverdal, waar zijn vrouw is opgegroeid. Bijna twee jaar geleden nam het echtpaar de stationsrestauratie in hun woonplaats Borne over.

Station

„Klanten op de markt gaven regelmatig aan dat een koffiebar als de mijne zeker niet zou misstaan op het station in Nijverdal. Zelfs in onze restauratie in Borne ving ik dat soort geluiden op. In Nijverdal zijn geen voorzieningen voor de reizigers, zelfs een toilet ontbreekt hier. Het leek me wel een leuke uitdaging. De gemeente Hellendoorn en NS zijn blij met mijn komst en de standplaatsvergunning was snel geregeld. Ik mag alleen op gemeentegrond staan, dus niet voorbij de rood-witte paaltjes die het stationsgebied markeren. Ik sta hier voorlopig op woensdag en vrijdag van 07.00 tot 10.00 uur, maar als het echt gaat lopen, wil ik hier elke morgen staan. De vergunning voorziet daar al in”, aldus Pigge.

Hengelo e.o.