Volledig scherm
Een sousafoon, één van de in Borne gestolen instrumenten. © gratis

Muziekinstrumenten gestolen bij vereniging in Borne: ‘Wees alert op doorverkoop’

BORNE - Bij een inbraak in het pand van het Stedelijk Orkest aan de Burenweg in Borne zijn in de nacht van woensdag op donderdag een aantal muziekinstrumenten gestolen. De politie denkt dat het de daders niet zozeer te doen was om de instrumenten zelf, maar meer het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. 

Volgens de politie zijn er een aantal bekkens gestolen, naast een sousafoon (ook wel ring-bas genoemd). Dat is een groot blaasinstrument, gemaakt van koper. En precies dat materiaal is volgens de politie interessant om te verkopen aan bijvoorbeeld een ijzerhandelaar. “We vragen een ieder hier alert op te zijn”, meldt de politie Borne via Facebook. De kans bestaat dat de dieven de koperen instrumenten proberen aan te bieden bij een andere koper.

De politie is momenteel bezig met het opnemen van een aangifte en start een onderzoek naar de diefstal. Mensen die wellicht wat hebben gezien van de inbraak, of op een later tijdstip de gestolen goederen als te koop tegenkomen, kunnen zich melden bij de politie Borne via Facebook of 0900-8844.

Hengelo e.o.