Volledig scherm
De Weerfoto van 2017 van Nicky Wagenvoort © Nicky Wagenvoort

Nicky (35) uit Zenderen maakt mooiste weerfoto van 2017

ZENDEREN - Ze had het naar eigen zeggen totaal niet verwacht, maar de foto van Nicky Wagenvoort (35) uit Zenderen is door Buienradar uitgeroepen tot Weerfoto van 2017. „Ik wist niet eens dat ik genomineerd was.”

3 tot 4 keer per week trekt Wagenvoort er met haar camera op uit om mooie beelden te schieten van moeder natuur. Veel van die foto's stuurt ze door naar media als RTL en de NOS. Dat begon als hobby, maar is inmiddels grotendeels uitgegroeid tot werk. „1,5 jaar geleden ben ik begonnen als zelfstandig fotografe”, vertelt Wagenvoort. „Ik richt me puur en alleen op natuur en landschap. Dus geen portretfotografie of bruiloften; ik doe alleen waar echt m'n passie ligt.”

Stormparaplu

Dat Wagenvoort genomineerd was voor de Weerfoto-wedstrijd, wist ze pas toen de nominaties al 6 dagen op de site van Buienradar stonden. „Een bevriende fotograaf wees me erop”, vertelt de Zenderse al lachend. „Ik had echt totaal niet verwacht dat ik genomineerd zou worden.”

Dinsdagavond kwam het hoge woord eruit: de foto van Wagenvoort, waarin de zonsopkomst in Zenderen te zien is, mag zich Weerfoto van 2017 noemen. Wagenvoort kan haar geluk niet op. Naast de eer wint ze ook een 'Buienradar Stormparaplu', zodat ze ook in stormachtig weer op pad kan om mooie beelden te schieten van de natuur.

Hengelo e.o.