Nieuwe afvalbeleid Borne roept vragen op: ‘Dit is half werk’

VideoBORNE - Flink wat aanloop bij de stand van Twente Milieu op de markt in Borne. Een veelgehoorde vraag: „Wat gaat het ons kosten?” Een definitief antwoord is er nog niet.

Volledig scherm
Twente Milieu geeft op de markt info over de nieuwe manier van afvalscheiding. © Emiel Muijderman

Wethouder Michel Kotteman moest woensdagmorgen keer op keer uitleggen hoe het nieuwe afvalbeleid van Borne eruit gaat zien. Maar hij deed dat onvermoeibaar, en vol enthousiasme. Dat er zoveel mensen informatie willen is een teken aan de wand. Had de communicatie tot op heden beter gekund?

Kotteman: „Als ik alles had willen vertellen, had ik bij iedereen in Borne een boekwerkje van twaalf pagina’s in de bus moeten duwen.” 

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.