Volledig scherm
© Christian van der Meij

Nieuwe boerderij voor Bornse noodopvang asielzoekers

BORNE - De nood is gelenigd, voor de Stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers. De gemeente heeft de stichting een alternatieve boerderij aangeboden, waar de vluchtelingen onderdak kunnen krijgen. Maar voorlopig kunnen ze nog even blijven in de huidige boerderij aan de Hosbekkeweg.

Eigenlijk moest de stichting deze boerderij 30 juni schoon opleveren. Het pand wordt gesloopt vanwege de komst van het crematorium. Maar de overdracht van het pand is uitgesteld. Als het zover is, dan moet de noodopvang er alsnog uit. Maar dan is er de alternatieve woning.

Bedrijventerrein
Het gaat om een boerderij aan de Burenweg. Deze staat eveneens op de nominatie om gesloopt te worden in verband met de aanleg van bedrijventerrein De Veldkamp. Maar zolang er geen bedrijf is dat zich daar wil vestigen, kan de stichting er gebruik van maken. Voorlopig kan de Noodopvang de zeven bewoners van de Hosbekkeweg er dus prima huisvesten.

Opgezegd
Op dit moment wordt de boerderij bewoond door antikraakwachten, die het pand huren. Zodra de Hosbekkeweg opgeleverd moet worden, wordt ook hen de huur opgezegd.

Dolgelukkig
Zuster Josephine van de stichting Noodopvang is dolgelukkig dat zich een nieuw onderkomen heeft aangediend."We zijn heel blij dat we nog even aan de Hosbekkeweg mogen blijven, maar we zijn er nog blijer mee dat we een goede accommodatie terug krijgen."

Hengelo e.o.