Volledig scherm
De komende tijd begint de bouw van nieuwe huizen in de Bornsche Maten. Veel is al verkocht. © DuraVermeer

Nieuwe huizen Bornsche Maten snel verkocht

BORNE - De verkoop van nieuwe woningen in de wijk de Bornsche Maten gaat al sinds het begin van de bouwwerkzaamheden in de nieuwe wijk van een leien dakje. Ook de deelplannen waarvoor binnenkort de eerste schop de grond in gaat, zijn erg populair.

Nog een vrij

Deze deelpannen omvatten 33 woningen van de types Avondroodvlinder, Citroenvlinder en Honingbes. Alleen aan de Citroenvlinder is nog een huis te koop.

In maart

De Maten is het nieuwste wijkdeel in de Bornsche Maten. In maart begint de bouw van het type Avondroodvlinder. Dit project bestaat uit zeventien eengezinswoningen, verdeeld over drie rijen met een dorps karakter. In maart of april wordt ook een begin gemaakt met tien halfvrijstaande woningen type Citroenvlinder. Deze huizen krijgen verschillende kapvormen en gevels.

Uitzicht

In het deelplan Eschwonen wordt vanaf april gewerkt aan zes rijwoningen van de categorie Honingbes, met kenmerken van architectuur uit de jaren dertig. Deze huizen krijgen vrij uitzicht over de landerijen aan de oostkant van Borne.

Tenslotte is de verkoop begonnen voor het deelplan Eschwonen. Daar gaat het om 24 twee-onder-een-kapwoningen en elf vrijstaande panden. Een deel is reeds verkocht.

Hengelo e.o.