Volledig scherm
Honderden kinderen doen mee aan het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap in sporthal ‘t Wooldrik. © Lars Smook

Nieuwe jeugdafdeling schaakclub: denksport boeit Bornse jeugd

BORNE - De jeugdafdeling van de schaakclub in Borne was al jaren opgeheven nadat verschillende trainers vertrokken. Nu is er weer veel animo voor de denksport: schaakvereniging Borne begint in januari met een jeugdafdeling.

Elke dinsdag wordt er geschaakt in het clublokaal in sportcentrum de Wiekslag aan de Deldensestraat 82. De avonden zijn ook bedoeld voor beginners. Tussen 18.30 en 19.30 uur zijn twee jeugdtrainers aanwezig om kinderen te begeleiden en les te geven.

Veel animo

Jaren geleden had de schaakclub een jeugdafdeling, maar door het vertrek van trainers werd deze opgeheven. Dat was jammer, want in Borne zijn veel jonge schakers actief. Dat blijkt onder meer uit de grote animo voor het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi in sporthal ‘t Wooldrik.

Infostand

Tijdens de meest recente Melbuul’ndagen was er een stand waar jongens en meisjes konden schaken. Daar werden ook vragen gesteld over de mogelijkheden tot schaken in clubverband. Vier enthousiaste leden van de Schaakvereniging Borne pakten dit op, onder wie twee gekwalificeerde trainers. Zij blazen straks de jeugdafdeling nieuw leven in.

Internet

Op dinsdag 8 januari is de eerste avond en krijgen de jonge deelnemers een half uur les, waarbij gebruik wordt gemaakt van internet. Daarna worden er partijen geschaakt. Doel is om circa vijftien jongens en meisjes vanaf acht jaar op te leiden in het denkspel.

Zondag staat de Schaakvereniging Borne met een informatiestand op het Kulturhusfestival. Wie zich nu al wil aanmelden kan per e-mail terecht bij secretaris@schaakverenigingborne.nl.

Hengelo e.o.