Volledig scherm
Het tankstation in Zenderen verandert van merk: Firezone wordt Esso. © Jan Ankoné

Nieuwe 'look' van tankstation in Zenderen: smaken verschillen

ZENDEREN - Smaken verschillen. De stadsbouwmeester vindt het helemaal niks, de nieuwe ‘look’ van het tankstation in Zenderen. Maar zijn negatieve advies wordt in het Bornse gemeentehuis resoluut van tafel geveegd.

Het onbemande tankstation aan de Hoofdstraat in Zenderen verandert binnenkort van merk: Firezone wordt Esso. Daar hoort ook een andere huisstijl bij. Inclusief Esso-prijzenbord en dito reclame op de blinde gevel van de voormalige tankshop.

Vergunning

Voor die wijzigingen heeft de eigenaar in april een vergunning aangevraagd bij de gemeente Borne. Zoals te doen gebruikelijk heeft de gemeente die aanvraag ter advisering voorgelegd aan de stadsbouwmeester.

Te fors

Die concludeert dat het ingediende plan in strijd is met ‘de redelijke eisen van welstand’ en met het gemeentelijke reclamebeleid. Volgens de stadsbouwmeester is het nieuwe prijzenbord te fors waardoor het straatbeeld onnodig wordt verstoord. ‘De maat en schaal van het bord passen bij een grootschalige omgeving en niet in een dorpskern’. Verder zou de reclame op de gevel van de shop ‘buitensporig groot’ zijn en een ‘onrustig’’ straatbeeld veroorzaken.

Uitstraling

Het Borne college van B en W is het daar niet mee eens. Sterker nog: volgens het college wordt de uitstraling van het tankstation er met de wijzigingen alleen maar beter op. Het nieuwe prijzenbord is zelfs nog wat kleiner en ‘ingetogener’ dan het huidige. Terwijl de reclame op de shop minder druk en opvallend wordt.

Om die redenen heeft het college besloten het advies van de stadsbouwmeester naast zich neer te leggen en toch een vergunning te verlenen.

Hengelo e.o.