Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

NK Schaken Jeugd Borne ook in jubileumjaar erg in trek

BORNE - De Open Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschappen (ONJK) stevenen wat het aantal deelnemers betreft af op een record. Een week voor het toernooi weer in Borne wordt gehouden, hebben zich al 285 jongeren ingeschreven. Dat is al ruim meer dan er vorig jaar meededen. En dat in een jubileumjaar.

Want het is alweer de 25e keer dat het toernooi in Twente wordt gehouden. Na eerder de stadhuishal van Hengelo en de UT in Enschede, vormt sporthal ’t Wooldrik vanaf maandag 8 tot en met zaterdag 13 augustus voor de zesde keer het strijdtoneel. Het toernooi is bestemd voor kinderen en jongeren van vijf tot en met twintig jaar en geschikt voor elk niveau. Voor de jeugd tot en met negen jaar is er ook weer een verkort toernooi dat drie dagen duurt.

Gezellig
Behalve dat het de eerste kans is voor de toppers om zich te plaatsen voor het ‘gesloten’ NK van 2017, geldt het ONJK ook vooral als een gezellig toernooi. Zo staan Kids City en het zwembad niet voor niets direct naast de sporthal, zijn er tafeltennistafels neergezet en houdt voetbalclub BVV op de donderdagmiddag een voetbaltoernooi voor de deelnemers. De wedstrijden, die ook toegankelijk zijn voor het publiek, kunnen worden gevolgd op een groot scherm in de centrale recreatieruimte. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden via www.onjk.nl.

Hengelo e.o.