Volledig scherm
Rock the Opera pakt uit in een bomvol theater in Hertme. © Marja Plekkenpol

Nog een keer rocken in Hertme

HERTME - Het was een waardige afsluiting van het theaterseizoen, de voorstelling Rock the Opera. Tot de laatste bank bezet, genoot een bomvol theater zondagavond van bekende rocksongs in een licht klassiek jasje. 

Die werden uitgevoerd door het Prague Philharmonic Orchestra onder leiding van dirigent Friedemann Riehle, een band en drie internationale zangeressen. Veel bekende nummer van onder anderen Queen, Led Zeppelin en Deep Purple kwamen voorbij en werden soms luidkeels meegezongen.

Het openluchttheater wordt nog twee keer verhuurd aan Metropool Open Air, op 30 en 31 augustus. Die voorstellingen van respectievelijk Bløf en Woodstock The Story zijn reeds uitverkocht.

Eigen producties

In september begint het theater weer met eigen producties. Het is allereerst de musical Rent, over een vriendengroep in de jaren negentig die te maken krijgt met aids. Daar wordt nu al volop voor gerepeteerd. Producent Marieke Visser kwam zelf met het idee. Net als bij de Passiespelen gebeurde, werkt ook zij met een combinatie van amateurs en semiprofessionals.

Meer musicals

Het blijft trouwens niet bij Rent alleen, volgend jaar wordt opnieuw een musical opgezet, die dan zeker zes keer te zien zal zijn. Om welke voorstelling het dan gaat wordt in januari bekend gemaakt.

Het openluchttheater wil in de toekomst meer musicals opvoeren, omdat daar vraag naar lijkt te zijn. Nu nog worden vooral opera’s, muziek- en kindervoorstellingen geprogrammeerd. Rent is 20 en 21 september te zien, kaarten zijn reeds te koop.

Spookhuis vertraagd

Volledig scherm
Aan de herbouw van het spookhuis wordt al het hele jaar gewerkt. © Emiel Muijderman

Ondertussen werken vrijwilligers door aan het ‘spookhuis’ op het theaterterrein. De bouw liep enige vertraging op, omdat het van buiten historische pand aan de binnenzijde wel modern moet worden. Dat gaat met het nodige overleg gepaard. Naar verwachting word de geplande opleveringsdatum in oktober niet gehaald, maar kan de multifunctionele ruimte nog wel dit jaar in gebruik genomen worden.

Hengelo e.o.