Wethouder Michael Geerdink op de kop van de Helfrichstraat, waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht. „Je wordt gevormd door de omgeving waarin je opgroeit."
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Michael Geerdink op de kop van de Helfrichstraat, waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht. „Je wordt gevormd door de omgeving waarin je opgroeit." © Reinier van Willigen

Nog geen jaar terug in Borne en nu is Michael Geerdink al wethouder

BORNE - Hij is nog geen jaar terug in Borne, het dorp waar hij opgroeide. En waar hij nu wethouder is. Niet voor GB’90, waarmee hij eerst in gesprek was, maar namens het CDA. Klinkt raar? Michael Geerdink ziet geen probleem. „Je bent wethouder voor iedereen.”

  1. Katya volgt trots vanuit Twente opmars Oekraïens leger op de voet: ‘maar altijd bang dat we een familielid verliezen’
    PREMIUM

    Katya volgt trots vanuit Twente opmars Oekraïens leger op de voet: ‘maar altijd bang dat we een familielid verliezen’

    De snelle opmars van het Oekraïense leger zorgt voor vreugde onder de vluchtelingen in Twente. Zij volgen het nieuws uit hun geboorteland op de voet. Katya Bassova vluchtte uit Kiev, woont in Enter en werd het gezicht van de Oekraïense vluchtelingenopvang in Twente. Zij vertelt over hoe haar landgenoten deze periode beleven. Hoe trots en angst hand in hand gaan.