Volledig scherm
Op de foto vlnr burgemeester Gerard van den Hengel, Michel Polak en Theo de Boer (beide gedecoreerden) en Dave de Leeuw, kazernecoördinator van Borne. © Brandweer Twente

Onderscheiding voor Bornse brandweerlieden

BORNE - De brandweerlieden Timotheus Albertus Gerardus (Theo) de Boer en Michel Polak zijn zaterdag onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dat gebeurde in het kader van hun vertrek bij het korps, en hun zeer langdurige actieve inzet voor de vrijwillige brandweer.

Korpsavond 

Beide heren ontvingen de bij deze benoeming behorende versierselen uit handen van burgemeester Gerard van den Hengel. Dat gebeurde tijdens de korpsavond van Brandweer Borne, in de kazerne aan de Oude Bieffel.

Betrokken

Theo de Boer begon in 1994 als vrijwilliger bij de brandweer. Hij is één van de weinige zelfstandige ondernemers die zijn functie van brandweerman heeft weten te combineren met het runnen van een eigen zaak. En dat deed hij met verve, schetste de burgemeester. Het korps omschrijft De Boer als een betrokken en betrouwbaar brandweerman die goed is in zijn werk is, en altijd bereid is om iets extra’s te doen.

Combinatie

Een jaar voordat Theo de Boer zich als brandweerman aandiende, begon Michel Polak als vrijwilliger bij het Bornse korps. Na 26 dienstjaren nam ook hij afscheid van de brandweer. Jarenlang was Polak bevelvoerder, en daarmee steun en toeverlaat van de brandweer in Borne. Ook hij combineerde deze functie met het ondernemerschap. Zeker geen eenvoudige combinatie, zo werd zaterdagavond gesteld, maar kenmerkend voor de altijd toegewijde en vakbekwame Michel Polak.

Ondersteuner

Helemaal afscheid nemen van het brandweerkorps doet Michel Polak overigens niet. Hij blijft als zogeheten eerste repressief ondersteuner verbonden aan de Bornse kazerne.

Hengelo e.o.