'Ontsporing trein is precies wat we vrezen'

BORNE – Burgemeester Rob Welten van Borne, politieke partijen en actiegroepen als Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking Betuwelijn (RONA) en No Rail in Hengelo zijn geschrokken van de ontsporing van een goederentrein woensdagmorgen in Borne.

„Trein vervoerde zand. Gelukkig geen chemicaliën/ kernafval”, twitterde GroenLinks Overijssel.

Onverantwoord gevaarlijk
Overheden, politiek en actiegroepen voeren al jaren actie tegen de kabinetsplannen om goederentreinen naar Oost-Europa vanaf de Betuwelijn bij Arnhem via bestaand spoor naar Duitsland te laten rijden. Die treinen rijden dan dwars door gemeenten naar Enschede. De tegenstanders vinden dat onverantwoord gevaarlijk en vrezen teveel geluidshinder.

'Geen goed signaal voor de veiligheid'
„Ik hou mijn hart vast voor de toekomst, als over deze lijn nog meer goederentreinen moeten gaan rijden. Ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen, maar dit is natuurlijk geen goed signaal voor de veiligheid”, zei Welten woensdag op RTV Oost.

RONA benadrukt dat de ontsporing aantoont dat de vrees voor een goederenspoor dwars door woongebieden dus terecht is. „67.000 mensen in Oost-Nederland lopen gevaar.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.