Ook de twee Bornse boa's krijgen, in navolging van hun collega's in onder meer Almelo, vanaf 1 maart de beschikking over een bodycam. In eerste instantie voor een half jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de twee Bornse boa's krijgen, in navolging van hun collega's in onder meer Almelo, vanaf 1 maart de beschikking over een bodycam. In eerste instantie voor een half jaar. © Reinier van Willigen

Ook Bornse handhavers kunnen in coronatijd wel een bodycam gebruiken om de gemoederen te sussen

BORNE - Borne gaat haar twee boa’s, op proef, voorzien van een bodycam. Dat moet ervoor zorgen dat meningsverschillen met heethoofden op straat minder snel uit de hand lopen. In deze tijd van beperkende maatregelen is dat geen overbodige luxe, vindt de burgemeester.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.

Hengelo e.o.