Volledig scherm
Borne - Vredesboom achter de oude kerk met onlangs onthulde plaquette en gelamineerde papieren vredesduiven in de boom. Editie: HE Foto: Emiel Muijderman EVM20100920

Oude Kerk in Borne houdt acties om bouwkas te spekken

BORNE - Voor de renovatie van de Oude Kerk is circa 200.000 euro nodig. Een speciaal comité heeft diverse acties opgezet om de kas te spekken. Zo kunnen belangstellenden komende zondag een foto laten maken. Tussen 13.00 en 16.00 uur staan enkele ervaren Bornse amateurfotografen in de Oude Kerk paraat om gezinnen te fotograferen. Dat kost 5 euro. De foto wordt naar de opdrachtgever gemaild, voor eventuele verdere verwerking in een origineel Vaderdagcadeau.

Een week later volgt uitleg over de grote kunstactie, die de hele zomer duurt. Deelnemers laten zich inspireren door een van de zeventien muurschilderingen in de kerk, en maken vervolgens hun eigen kunstwerk. Hoe of wat, daar zijn ze helemaal vrij in. Het kan bijvoorbeeld gaan om tekenen, quilten, breien, beeldhouwen of glaskunst.  De resultaten worden 14 en 15 september in de kerk geëxposeerd. Het publiek kiest dan een winnaar. Deelname staat open voor alle inwoners van Borne, en alle kunstenaars uit Twente. Wie meer wil weten over dit project kan 25 mei vanaf 11.00 uur terecht in de Oude Kerk. 

Crowdfunding

Parallel loopt een crowdfunding onder in eerste instantie de vaste kerkgangers. Hen wordt gevraagd kennissen in binnen- en buitenland te interesseren voor de actie. Het streven is voor eind juni 25.000 euro ingezameld te hebben.

De kerk in Oud Borne wordt flink onderhanden genomen. Er zijn enkele grote scheuren in de muren, de preekstoel is verzakt en de muurschilderingen vragen om een opfrisbeurt. Deze restauratie wordt tussen augustus en december uitgevoerd. De kerk krijgt geld uit diverse fondsen, maar moet ook zelf een flink deel betalen.

Meer informatie: pgborne.nl/restauratie-acties

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.