Pepijn (links), moeder Irma Heetla en Aaron op het balkon van hun boomhut. Om die te verhuizen is een enorme kraan nodig. Dankzij een doneeractie kan die nu worden gehuurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Pepijn (links), moeder Irma Heetla en Aaron op het balkon van hun boomhut. Om die te verhuizen is een enorme kraan nodig. Dankzij een doneeractie kan die nu worden gehuurd. © Wouter Borre

Pepijn en Aaron uit Borne moeten hun moeder al missen, maar kunnen hun boomhut toch houden

BORNE - Ontelbare mooie herinneringen hebben ze er aan. Misschien wel een miljoen. Met hun onlangs overleden moeder in de hoofdrol. Daarom willen Pepijn en Aaron dolgraag dat hun boomhut meeverhuist. Een crowdfundingactie maakt dat mogelijk.

 1. Turkse vrienden uit Hengelo reizen met ingezameld geld naar rampgebied in Turkije: ‘Ons kan ook iets overkomen’

  Turkse vrienden uit Hengelo reizen met ingezameld geld naar rampgebied in Turkije: ‘Ons kan ook iets overkomen’

  Wat begon met het sturen van tikkies naar vrienden en naasten, is uitgegroeid tot een serieuze inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. En dus vliegen Mert Baglar (26) en Burak Uguz (28) uit Hengelo zondag naar het Turkse Adana met de flink bedrag in de koffer. Mert Baglar: „We hoopten om 250 euro op te halen. Inmiddels zitten we op 3000 euro en dat is alleen al uit onze directe omgeving.”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?