Volledig scherm
© Frans Nikkels

Plannen Bornse Theresiakerk vallen goed

BORNE - De parochianen van de theresiakerk zijn tevreden over de inspanningen van het parochiebestuur om het gebouw voor de slopershamer te behoeden.

Plan appartementen
Op een informatieavond zijn ze door het bestuur geïnformeerd over de plannen om appartementen in het markante pand aan het Theresiaplein te realiseren en het plan wordt door de geloofsgemeenschap ondersteund. „Liever dát dan dat de beuk erin gaat”, schetst Kees Veringmeier van het bestuur van de Jacobus en Johannesparochie. Of het plan voor appartementen definitief door kan gaan, is nog niet zeker. De initiatiefnemers zijn nog druk doende om de financiën rond te krijgen. Ze hebben een optie op het gebouw en het parochiebestuur gunt hen de tijd om alles rond te krijgen.

Parochianen
Op de informatieavond van afgelopen donderdag kwamen zo’n 90 parochianen luisteren naar de plannen voor hun kerk. Hen was eerder al schriftelijk informatie gestuurd over het idee om er appartementen te realiseren. Er wordt gedacht aan zo’n dertig appartementen met een oppervlak van 45 vierkante meter. Daarmee vormen zij geen concurrentie voor andere bouwplannen in het dorp. Zo hebben de plannen geen gevolgen voor bijvoorbeeld de ontwikkelingen in de Bornse Maten.

Passende bestemming
Het parochiebestuur wil graag een passende bestemming in het gebouw, zonder dat de kerk zelf gesloopt hoeft te worden. Het is voor veel kerkgangers immers een belangrijke plek. Eerder was een gezondheidscentrum in beeld. Dat was niet haalbaar.

Hengelo e.o.