Archieffoto: Eigenaar Bart Kolbrink in zijn zaak Direct Sushi in Oldenzaal.
Volledig scherm
Archieffoto: Eigenaar Bart Kolbrink in zijn zaak Direct Sushi in Oldenzaal. © Carlo ter Ellen DTCT

Plannen voor sushizaak in Borne

BORNE - De zaken bij Sushi Direct, met filialen in Hengelo en Oldenzaal, gaan goed. Zo goed dat eigenaar Bart Kolbrink nu een nieuw filiaal wil openen in Borne. Op dit moment zoekt hij personeel.

Waar en wanneer de sushizaak opent is nog niet helemaal duidelijk. Bart Kolbrink legt uit: „We zijn bezig met onderhandelingen in Borne, maar ik heb nog nergens een handtekening gezet. Een pand zal niet zo'n probleem zijn, vooral goed personeel vinden is belangrijk.” 

Eerste personeelslid aangenomen

Kolbrink legt dat het maken van sushi speciale technieken vereist, die niet voor iedere kok zijn weggelegd. „Ik heb in elk geval wel een maand nodig om iemand in te werken. Daarom ben ik vast begonnen met het zoeken naar personeel. De deuren kunnen niet open voor ik goed personeel heb.” Het eerste personeelslid voor het filiaal in Borne is al aangenomen.

Borne heeft nog geen sushizaak

Borne heeft momenteel nog geen sushizaak. Wel heeft het Chinese restaurant Jasmin Garden sushi op het menu staan. Het streven van Kolbrink is om 1 juli het filiaal in Borne te openen. „Ik hoop 1 juni een pand te hebben, dan moet het nog verbouwd worden.” De zaak zal werken met hetzelfde concept als in Hengelo en Oldenzaal, sushi wordt bezorgd en is af te halen. 

Hengelo e.o.