Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Plannen voor ’t Wooldrik Borne in stappen verder uitgewerkt

BORNE - In werkgroepen wordt deze maanden hard gewerkt aan de planvorming voor ’t Wooldrik. zo probeert een werkgroep van betrokkenen na te gaan of het mogelijk is om grond bij het Sportpark te trekken om daar nieuwe initiatieven van de grond te tillen.

Al in 2009 bedachten sportliefhebbers dat het mooi zou zijn als het sportpark een bredere doelgroep kan bedienen, bijvoorbeeld met kinderopvang, recreatie en ontmoeting. Het oog viel op twee aangrenzende weilanden, in bezit van Twickel. Om dit te realiseren moet wel met het landgoed worden gesproken over mogelijke grondruil of aankoop.

Wensen
Ook wordt gekeken naar wensen in het dorp voor het zwembad. Welke behoefte leeft er onder Bornenaren op sportief of recreatief vlak. Zijn er specifieke doelgroepen die graag deel willen nemen aan bepaalde activiteiten zoals aquajogging? Ook de exploitatie van het bad wordt verder onderzocht. Het contract met LACO loopt in 2018 af en de vraag is of Borne met deze partner door wil gaan of dat andere exploitatie meer mogelijkheden biedt.

Duurzaam
Er loopt een onderzoek naar verduurzamen van zowel zwembad als sporthallen. Bij vier bedrijven is een offerte opgevraagd hoeveel het zal kosten om deze energiezuiniger aan te kleden.

Sportcafé
Het sportcafé wordt inmiddels volop verbouwd door vrijwilligers en deelnemers aan Borne Werkt. Maar tegelijkertijd wordt bekeken of de huidige locatie van de horecagelegenheid wel zo ideaal is of dat een andere plek in het sportcomplex beter zou zijn.

Verder wordt een link gelegd met het onderwijs. Niet alleen om bewegingsonderwijs in de sporthallen te geven. Ook om te kijken of bijvoorbeeld verplaatsing van de Jan Ligthartschool naar het terrein interessant is.

Hengelo e.o.