Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie beëindigt ‘schijt aan corona feest’ in Borne, straffen nog niet bekend

updateBORNE – De politie is vrijdagavond binnengevallen in een pand aan de Hanzestraat in Borne. Hier werd een zogenaamd ‘schijt aan corona feest’ gehouden. Een persoon werd aangehouden.

De politie maakte rond 22.00 uur een einde aan het feest. In het pand aan de Hanzestraat waren meerdere personen aanwezig, klonk harde muziek en werd alcoholhoudende drank genuttigd. Na de komst van de politie rende een aantal personen weg.

Gemeente aan zet

De politie heeft één persoon op straat aangehouden vanwege omdat de wet op de identificatieplicht werd overtreden, maar kon tegen het organiseren van het feest geen maatregelen nemen. Omdat het feest plaatsvond in een pand en niet in de publieke ruimte, is de gemeente aan zet om dat eventueel te doen.

Of en wat er aan maatregelen volgt, is volgens een woordvoerster van de gemeente nog niet bekend. De afdeling handhaving van de gemeente werkt op dit aan een advies voor de burgemeester, laat ze weten. 

Omdat dit advies gebaseerd is op de noodverordening die vanwege de coronacrisis is ingesteld, moet het advies volgens de gemeente ook afgestemd worden met de Veiligheidsregio. Pas na dat overleg worden eventueel straffen opgelegd of andere maatregelen genomen.

Eerder al boetes in Borne

Donderdag slingerde de politie ook al vier mensen op de bon in Borne, omdat zij zich ophielden in de Hemmelhorst te Borne en daarbij onvoldoende afstand hielden. Nog eens zeven mensen in de Azelosestraat hielden zich donderdag eveneens niet aan de regels die volgens de noodverordening corona gelden. Hier volstond een waarschuwing.

Hengelo e.o.