Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie schrijft 56 boetes uit bij grootschalige verkeerscontrole in Oost-Nederland

BORNE / APELDOORN - Agenten hebben zaterdag maar liefst 56 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden een grootschalige verkeerscontrole op de A1 en A35 tussen Borne en Apeldoorn.

,,De autosnelweg A1 en A35 tussen Borne en Apeldoorn komt de laatste tijd negatief in het nieuws door aanrijdingen en files. Deze ongevallen zorgen voor veel leed bij slachtoffers en familie, grote vertragingen, economische onkostenposten en ergernis bij de weggebruiker. Oorzaak van deze ongevallen zit vaak in menselijk falen. Daarom hebben wij gisteren met vier onopvallende auto’s en het Snelle Interventie Voertuig gesurveilleerd op deze locatie", schrijft de politie op Facebook. 

De meeste weggebruikers werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Een van hen scheurde zelfs met 176 km/u over de weg waar 100 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd ingevorderd, evenals dat van twee anderen die respectievelijk 144 en 152 km/u reden waar 90 km/u geldt als maximumsnelheid. Zij moeten alle drie een gedragscursus volgen bij het CBR.

Achtervolging

Een buitenlandse bestuurder kreeg een volgteken nadat hij te hard reed. In eerste instantie gehoorzaamde hij, maar even later ging hij ervandoor over de vluchtstrook. De politie zette de achtervolging in en kon hem staande houden nadat hij zich vastreed in de berm. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Uitgedeelde boetes

De volgende boetes werden zaterdag uitgeschreven:

- 32 boetes voor overschrijding van maximumsnelheid (nagenoeg allen binnen de wegwerkzaamheden)
- 11 boetes voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden
- 4 boetes voor meerdere malen geen richting aangeven
- 2 boetes voor rijden onder invloed (1x verdenking gebruik amfetamine en 1x alcohol)
- 2 boetes voor onvoldoende rechts rijden
- 1 boete voor rijden met een ongeldig rijbewijs
- 1 boete  voor rijden zonder verzekering
- 1 boete voor onjuiste bevestiging van losbreekremkabel
- 1 boete voor kleven
- 1 openstaande boete is geïnd 

Hengelo e.o.