Volledig scherm
© Gerard Smink

Raad Borne steunt benoeming Pierik unaniem

BORNE - De gemeenteraad van Borne heeft dinsdagavond met instemming gereageerd op de benoeming van Jan Pierik (60), woonachtig in Zutphen.

„Er is veel energie en inspanning gestoken in dit proces met een mooi resultaat”, aldus Henk van den Berg van Borne Nu, vice-voorzitter van de raad.

Anka Jacobs, raadslid van de VVD: „Een goede benoeming. Het besluit is unaniem door de raad genomen. Hij beantwoordt helemaal aan de profielschets. Mijn onderbuikgevoel zei dat het een vrouw zou kunnen zijn. Ik zat helemaal fout. Maar  ik ben onder de indruk van deze kandidaat, zijn achtergrond, zijn daadkracht.”

Ernst Janssen van D66 zat in de vertrouwenscommissie.: „Een aimabele, goed benaderbare persoon is hij. Ook representatief en belangstellend. Hij maakte een heel goede en rustige indruk. De tweede keer kende hij iedereen in de commissie bij naam.  Veruit de beste kandidaat. We hebben ze niet alle 21 gezien. De Commissaris van de Koning heeft een voorselectie gemaakt.”

Was zijn leeftijd geen probleem? „We hebben nog twee jaar tot de verkiezingen. Dan zal hij de nieuwe raad en wethouders op weg moeten helpen. Daarna heeft hij nog vier of zes jaar te gaan. Er waren ook kandidaten bij die jonger waren, maar wij willen geen doorgangsgemeente zijn. Wij zoeken vooral een heel sterke burgemeester.”

Hengelo e.o.