Volledig scherm
© Thinkstock

Rechter is mild voor agressieve Jason M. (20) uit Borne

BORNE/ZENDEREN - Sinds Jason M. (20) uit Borne drie medewerkers in een zorginstelling mishandelde, zit hij vast. Rechter Vegter is mild.

Grafisch ontwerper, dat lijkt Jason wel wat. Leuk, posters ontwerpen, antwoordt hij op de vraag van rechter Rik Vegter. De jonge Bornenaar zit voor hem, omdat hij in juli en augustus 2018 drie medewerkers van een zorginstelling in Zenderen mishandelde.

Hij gooide een plank naar de een, trapte een ander en gaf een derde een dreun. Hij werd op 11 augustus aangehouden en opgesloten in De Karelskamp in Almelo. In het huis van bewaring dreigde het mis te gaan. M. probeerde zelfmoord te plegen, zegt zijn advocaat Thijs Geerdink. Hij verkaste naar een jeugdafdeling in Veenhuizen en verhuisde in februari naar jongerenkliniek De Catamaran in Eindhoven.

Agressieproblemen

Of hij het daar naar zijn zin heeft, vraagt de rechter. Matig, zegt M. "Ik heb wel de motivatie, maar het lukt niet." Hij heeft uit frustratie op een deur geramd. "Beter dan iemand een knal voor z'n kop geven", zegt de rechter. Liever zou M. op zichzelf wonen in Twente, met hulp op afstand. "Ik loop al tien jaar met agressieproblemen. Als ik iets meer rust heb, voel ik dat het beter wordt." Eerst moet hij deze mishandelingen 'afrekenen'. Er hangt nog een strafzaak boven zijn hoofd. In de instelling in Zenderen is M. betrapt op het bezit van kinderporno. Daarvoor staat hij vrijdag terecht. De rechter weegt dat nu niet mee en legt de geëiste straf op: zeven maanden jeugddetentie waarvan een maand voorwaardelijk. Hij adviseert M. nog even in de kliniek te blijven. Zeker tot de komende strafzaak.

  1. Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen
    PREMIUM
    video

    Door staffords loopt iedereen met een boog om Natalie (31) uit Borne heen

    BORNE - Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart uit Borne is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”

Hengelo e.o.