Repair Café Borne: koffie, gereedschap en kapotte spullen

VideoBORNE - Wachttijden bij het tweede Repair Café in Letterveld deze zaterdagmorgen. Dit in tegenstelling tot de eerste aflevering, waar helemaal niemand kwam met kapotte goederen.

Rolkoffer

Deze keer mag Mini Holland vier kledingstukken herstellen en zijn Jack van de Vendel en zijn collega Dolf aan de lopende band met schroevendraaier of soldeerbout in de weer. Terwijl de eerste de rolkoffer van een bezoekster repareert, zit een tafel verderop Hilde Mulder te wachten op haar beurt.

Meer vrijwilligers

Mulder is vaker bij een Repair Café geweest met kapotte spullen, in de Stroom Esch, maar als bewoonster van Letterveld, die bovendien afhankelijk is van een rollator is de Letterbak toch vele malen handiger. Bovendien komt ze hier sneller aan de beurt, want in De Wanne is het wel erg druk. Maar zijn ook meer vrijwilligers die spullen repareren, laat ze weten.

Superlijm

Nu is het haar rollator waar ze hulp bij nodig heeft. De bevestiging van haar boodschappennetje laat steeds los. Voor Van de Vendel geen probleem. Terwijl superlijm aan het handvat van de rolkoffer even moet drogen, gebruikt hij hetzelfde wondermiddel voor het hengsel. En bevestigt hij een los onderdeel met een tie-wrap zodat Hilde Mulder dat niet steeds kwijt raakt. „Dat kost wel 7 euro", weet ze uit ervaring.

Helpen

Zo is een beetje hulp van vrijwilligers bij het Repair Café een welkome oplossing. En dat is precies waar de medewerkers zoals Mini Holland het voor doen: „Ik vind het leuk. Het is mijn werk. En het is fijn als je andere mensen kunt helpen. Dus toen ik een briefje door de deur kreeg over het Repair Café dacht ik meteen: Dat doe ik.”

Volledig scherm
Een kopje koffie, gereedschap, een vrijwilliger (Jack van de Vendel, rechts) en een bezoeker met een kapotte rollator (Hilde Mulder, links). Alle ingrediënten voor een geslaagd Repair Café. © Loes Geerdink

Hengelo e.o.