Het interieur is op wersterse leest geschoeid.
Volledig scherm
PREMIUM
Het interieur is op wersterse leest geschoeid. © Marieke Amelink

Restaurant getest: Royal Lebanon in Borne

Het RestaurantBORNE - De Libanese keuken is 'hot'. De opmars lijkt niet te stuiten en zo is de ultieme smeltkroeskeuken ook aangeland op het Marktplein in Borne: Royal Lebanon.

Het is dat frisse, dat krakend verse, dat de Libanese smeltkroeskeuken met z'n mazza (Arabisch voor 'gerechtjes') zo populair maakt en ook in Borne een reputatie heeft hoog te houden.

Een keuken die de wind in de zeilen heeft van het vegetarisme en het veganisme. De Libanese keuken geldt als de meest verfijnde keuken van het Midden-Oosten, met Turkse, Perzische en Armeense invloeden.

Hybride eter

De vleesloze, maar ook de moderne 'hybride' eter, had nog nooit zoveel keus. De Libanese keuken heeft ook veel te danken aan de razend populaire Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi, die de keuken uit de Levant, de smeltkroes van smaken uit het Midden-Oosten, als geen ander op de kaart heeft gezet.

Quote

Bij binnen­komst is er weinig dat in het bijzonder Libanees aandoet

We gaan naar Royal Lebanon, de nieuwe aanwinst in Borne, om te kijken of de wilde frisheid van limoenen ook daar van de gerechten afspettert. We zijn niet de enigen die deze donderdagavond in regen en wind naar de oase van licht rennen aan het grauwe Marktplein.

Bij binnenkomst is er weinig dat in het bijzonder Libanees aandoet. Het interieur is op moderne westerse leest geschoeid, met wat barokke accenten. Zeker niet ongezellig, maar het zou wat warmer kunnen.

Hengelo e.o.